Hva er ATP?

Hvis man ikke er interessert i forsikring, men er mer interessert i en fantastisk flott ballsport, nemlig tennis, da tror man kanskje at ATP er en samling av tennisturneringer for verdens beste mannlige tennisspillere. Det er jo heller ikke feil. Men i denne sammenhengen er ATP noe helt annet. Det står for arbeidsmarkedspensjoner.

Injured Piggy Bank WIth Crutches

ATP for alle

ATP er noe som alle som er på arbeidsmarkedet får. Det er en pensjon, som riktignok ikke er veldig stor, men som over et helt arbeidsliv likevel blir til noen penger. De fleste har også en annen pensjonssparing som i større grad skal være en inntekt og er viktig i livet som pensjonist. Det kan ikke nevnes nok, hvor viktig det er å ha pensjonssparing. Det er absolutt noe du bør prioritere, og det er også grunnen til at ATP er etablert, slik at alle får en tvungen pensjonssparing. En annen sparing bør også vurderes, siden det klart anbefales at du sparer til pensjonisttilværelsen. De fleste ønsker å nyte livet som pensjonist, reise, gi til barnebarna og generelt ikke trenge å begrense seg. Men en vanlig pensjon gir ikke mange muligheter for dette, med mindre du har en annen pensjon som du har spart opp gjennom arbeidslivet. Så snart man har full inntekt, bør man begynne med pensjonssparing, og det uansett om du jobber heltid når du er 19 eller først når du er 30. Da har du hele livet til å velge akkurat den type pensjon du kan tenke deg. Enten det er kapitalpensjon, livspensjon eller ratepensjon. Dette er de mest typiske pensjonstypene. ATP er en tilleggspensjon til folkepensjon og hva man ellers har spart opp til. Det er viktig at man først hever den når man har blitt pensjonist. Om man begynner å heve sin pensjon mens man fortsatt er på arbeidsmarkedet, vil man bli beskattet med 60%.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *