Hva er boligstøtte?

Når man leier i enten et hus eller i en leilighet kan man som oftest søke om boligstøtte. I dagens begrepsguide vil jeg snakke om hva boligstøtte er og hvordan det fungerer.

Boligstøtte er en fordel som tilbys til folk som leier bolig. Fordelen tilbys som et tilskudd til betaling av boligutgifter og utbetales av kommunen.

Boligstøttens størrelse bestemmes ut fra blant annet husstandens inntekt, boligens størrelse og husstandens størrelse.
Som oftest sier man, at det kun er enslige som har rett til boligstøtte, sett ut fra det faktum at husstandens inntekt er mindre hos enslige enn hos par. Derfor kan man altså ikke regne med å få boligstøtte, hvis man er en familie med en vanlig inntekt.
Derimot må man som enslig forsørger være oppmerksom på, at hvis man har et barn som har en fritidsjobb, så kan denne lønnen også tas med i beregningen av boligstøtte. Selv om barnet ikke bidrar til boligutgiftene, så blir altså hans eller hennes lønn likevel regnet med.

Injured Piggy Bank WIth Crutches

Det er også viktig at man husker på å medregne alle viktige faktorer. For har du opplyst om feil opplysninger, kan du risikere å måtte betale tilbake boligstøtten. Om du gir kommunen feil opplysninger betegnes det nemlig som sosiale bedrageri. I mindre saker, må du som oftest bare tilbakebetale overflødig boligstøtte, men om kommunen vurderer at du har jukset systematisk, kan det ende med fengselsstraff. Det er derfor viktig, at du er oppmerksom på hva du rapporterer til boligstøttekontoret. Er du i tvil, kan du alltid ta kontakt med din kommune og be om hjelp.

Det er heller ikke bare kommunen du kan lure, hvis ikke du oppdaterer dine opplysninger. Du kan faktisk også ende opp med å lure deg selv. Har det vært nedgang i din inntekt og du har glemt å opplyse om dette, kan du faktisk lure deg selv for ekstra boligstøtte. Derfor kan viktigheten av å opplyse om riktige opplysninger ikke understrekes nok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *