Hva er Bull Market?

I Oliver Stones legendariske film fra 1987 med Michael Douglas i hovedrollen hører man blant annet om begrepene Bull Market og Bear Market. Filmen handler selvsagt om handel med aksjer på den store scenen.

Begrepet Bull Market brukes fortsatt den dag i dag, og det kan derfor være ganske relevant med en forklaring av begrepet med det meget karakteristiske navnet.

Når man snakker om et såkalt Bull Market, så snakker man om et marked med stigende priser. Et marked i vekst og et marked som er oppadgående. Altså et marked hvor det forventes at prisene vil stige ytterligere. Derfor er det snakk om et investeringsbegrep som spesielt brukes ved handel med verdipapirer og i noen tilfeller også ved handel med råvarer.

Blue Piggy Bank WIth Coins

Marked i vekst

Det er viktig å understreke at et Bull Market er et marked i vekst, altså et marked hvor man normalt vil mene at det kan være lukrativt å foreta investeringer, da det er en forventning i markedet om at prisene vil fortsette å stige. Men man bør være oppmerksom på, at markedet kan vende og at prisene kan falle igjen, med den forventning at de vil fortsette å falle. Dette vil i så fall være det motsatte av et Bull Market og kalles med et annet dyrerelatert ord for Bear Market.

Man kan derfor ikke snakke om et Bull Market, uten også å kjenne til Bear Market som naturligvis er en litt tristere motsetning til et marked i vekst.

Bull Market var spesielt et meget populært begrep i USA i 1980 -årene og 1990-årene, hvor også den populære film Wall-Street ble lagd og sett.

Vi bruker ikke så ofte disse begrepene lengre når det kommer til handel med aksjer i Nord-Europa, men det er fortsatt viktig å kjenne til betydningen, spesielt hvis man ønsker å bevege seg inn på andre markeder.

I USA har begrepet også vært litt på vei ut, men garvede investorer vil alltid kjenne til begrepet og muligens også bruke det. Om ikke annet, så kan man, etter å ha lest denne bloggen, imponere neste gang man ser filmen Wall-Street.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *