Hva er en bankgaranti?

Etter å ha skrevet en god del om de ulike banktjenester i Norge og de ​​norske nettstedene, har jeg nå kommet til et nytt tema i begrepsguiden. Selv om temaet er litt i samme retning, da det i alle fall handler om noe som har å gjøre med banker. Temaet denne gangen er «Bankgaranti». Det er også et tema man har hørt ganske mange ganger i forbindelse med finansielle temaer. Derfor er det også et viktig tema å kjenne til. Spesielt når man kommer til et punkt i livet der man trenger å komme i kontakt med banken i forbindelse med større prosjekter.

Egentlig kan man si at betydningen av begrepet er ganske selvforklarende. Nøkkelen ligger i den siste delen av begrepet – nemlig «Garanti». Når man garanterer noe, så gir man på en måte et løfte. Man lover noe. Man gir en forsikring om at noe kommer til å skje. Det er omtrent det samme banken gjør, når det utstedes en bankgaranti. Derav navnet BANK – GARANTI.

6280507539_f32a72be10

Viktig ved bygging av hus

Å få en garanti fra banken kan lønne seg ved større prosjekter og lån. Det er viktig at det er klare vilkår og rene linjer i forbindelse med en avtale med banken, før man tar fatt på et stort prosjekt. Derfor kan det for eksempel ved bygging av hus være ganske essensielt at man har en garanti fra banken om et bestemt lån for et visst beløp eller en viss rente. På denne måten kan man bedre beregne tingene og planlegge hendelsene fremover og ta med i beregningen de tingene man trenger fra banken, da disse kan betraktes som trygge ved en bankgaranti.

En bankgaranti er altså når banken garanterer bestemte ting ovenfor en kunde. For eksempel som å garantere et lån eller et spesifisert beløp. En garanti fra banken er noe man kan regne med og skaper derfor fordeler ved større prosjekter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *