Spar penger på sommerferien

Sommerferien er snart rett om hjørnet. Den lengste og kanskje viktigste ferien. Om ikke annet, så er det sannsynligvis den ferien hvor de fleste reiser sørover for å søke enda mer sol og varme enn det kan bli her hjemme.
Kalenderen skriver snart april, og det er kanskje på tide at du begynner å tenke litt på den kommende sommerferien. Det er jo veldig hyggelig å ha noe planlagt. Spesielt når man også må planlegge hvilke uker en må ta fri fra jobb.

Når det kommer til sommerferien, så finnes det utallige muligheter. Faktisk er det så mange at denne bloggen neppe har plass til dem alle.

8111859878_34bfe150bd

En billig løsning

Det er ulikt hvilken ferie man foretrekker. Derfor er det flere alternativer. Men felles for de fleste er trolig at hvis man kan spare penger uten for mye kompromiss, så vil man gjerne det.

Hvis man er interessert i å spare penger, så kan det ofte la seg gjøre. Det første tipset i denne sammenhengen, er at man må vurdere hvor mye det koster å fly til destinasjonen. Selv om flyreiser er billige nå til dags, så er det kanskje ikke like billig å fly til alle steder, eventuelt med flere barn på tur osv. Det er flere destinasjoner hvor bilen kanskje heller lønner seg. Spesielt om det ikke gjelder storbyferie. Man må huske på at når man skal fly, må man også ha transport til og fra flyplassen, og i tillegg må man også leie bil, ta taxi eller buss, hvis man bare skal reise litt bort fra hotellet.

Alt dette vil føre til ekstra kostnader i ferien.

 

Skaff deg Bensin- og kredittkort

 

Mange vil hevde at det like så godt kan lønne seg å fly, slik at man ikke trenger å betale for bensin. Det er meget mulig at man ikke trenger det, men til gjengjeld må man betale for veldig mange andre ting. Synes man også at det er et problem med bensin, kan dette løses ved å kjøpe et bensinkort, slik at man fritt kan fylle bensin på reisen og betale senere. Det samme gjelder ved anskaffelse av kredittkort, slik at man ikke hele tiden trenger å tenke på hvor mye penger man har brukt og hvor mye som er igjen på kontoen. Man får mye mer ut av ferien om man bare kan slappe av og kjøre kortet gjennom maskinen.
På denne måten lønner det seg med sommerferie på budsjett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *