Det er lett å låne penger til å starte egen virksomhet

Rundt omkring i Skandinavia snakkes det ofte om at det er et økt behov for flere unge iverksettere. Det er ingen hemmelighet at vi i Skandinavia lever høyt på at vi har mange utlærte og intelligente unge, og det er nettopp dem og deres viten vi selger når vi handler med omverden. I Skandinavia produserer vi viten. Men hva skjer det når vi ikke kan omsette våres viten til handling? I noen tilfeller kopierer andre land våres viten og får derved selv profitten, og vi går glipp av den. Derfor mener regjeringene i Skandinavia at vi i høyere grad skal bli bedre til å omsette våres viten til handling, og det er nettopp det de unge skal være en del av.

Det har lenge vært en kritikk av at det ikke finnes nok iverksetterrelaterte fag på skoleutdannelsene i Skandinavia og noen mener at dette er en av grunnene til at vi ikke ser så mange unge iverksettere. Mange unge vet rett og slett ikke hva det vil si å starte sin egen virksomhet. Og uvitenhet skaper som kjent utrygghet, og når de unge er utrygge ved å starte deres egen virksomhet er det kun et fåtall som faktisk forsøker seg med et slikt prosjekt. Det er en skam, for med de mange velutdannede unge rundt omkring i de skandinaviske land er det stor mulighet for at vi kunne bli en stor nasjon av iverksettere. Men uten iverksettere og innovasjon på skoleskjemaet kan det være vanskelig å overbevise de unge om at egen virksomhet kan være veien frem.

Hvis først de norske unge visste at det ikke er så komplisert å starte sin egen virksomhet som de frykter, ville de ikke være så tilbakeholdende med å starte for dem selv, og det ville gi mulighet for at Skandinavia kunne bli beriket med mange flere iverksettere. Mange tror feilaktig at det koster en bondegård å starte sin egen virksomhet. Sannheten er dog en annen. Som med de fleste ting må man starte i det små hvis man vil lykkes. Derfor er det en god idé å starte opp smått, for deretter å utvide når man har kapitalen til det. Dessverre kan det være uoverskuelig nok å skulle finne kapital til å starte i det små for mange. Det er ikke alle som ligger inne med en god oppsparing eller har venner og familie som vil finansiere det nye eventyret. Heldigvis er det råd for det. Det er nemlig veldig enkelt å låne penger til å starte sin egen virksomhet.

Det er ikke sikkert at din bank er villig til å låne deg penger. Noen banker låner nærmest kun penger til middelaldrende mennesker med en i forveien høy egenkapital. Men det betyr ikke at du ikke kan låne penger. Mange uavhengige finansieringsinstitutter låner nemlig gjerne ut penger til folk som nødvendigvis ikke har passert de 40 og har en god og solid oppsparing.
I stedet er deres misjon som oftest å låne penger til folk som har behov for det uansett hva de skal bruke pengene til. Som oftest skal du heller ikke stille sikkerhet når du låner penger. Du risikerer altså ikke å miste din bil, hvis din nystartede virksomhet ikke får suksess som forventet. De pengebeløpene du kan låne, er ikke alltid like så høye som de du kan låne i banken, men til gjengjeld er de høye nok til at du kan komme godt fra start med en ny virksomhet.
Du vil bli overrasket over hvor ”billig” det er å starte en virksomhet. Dermed ikke sagt at det ikke er et grep i lommen, men mange har ofte urealistiske og alt for høye forventninger om hva det koster å starte sitt eget. Hvis du låner penger til det, er det god mulighet for at du kan skape ditt eget og få suksess.

Det er altså ikke penger som skal forhindre deg i å starte din egen virksomhet. Derimot er det uvitenhet og frykt. Når først du kommer av med de to faktorene, kan alt la seg gjøre. Uvidenheten kan du komme til livs ved å lese litteratur omkring hvordan det er å starte for seg selv eller ved å delta i kurs omkring det å være iverksetter og innovatør. Ved å ta det skrittet vil du komme langt og din frykt vil stille og rolig forsvinne. Og det er faktisk det viktigste skrittet i forhold til å komme i gang med å starte din egen virksomhet. Heretter starter eventyret og du skal bare bekymre deg om å komme i gang. Du kan nemlig enkelt låne penger til å starte din egen virksomhet og virkeliggjøre din drøm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *