Nei takk til billån hos forhandleren

Når du står med nøklene til din nye bil hvor du gjennom lengere tid har overveiet om du skulle ha nye bil eller ikke, samt hvilken modell det måtte være og etter noen prøveturer er du ikke lengere i tvil – det eneste som egentlig mangler å falle helt på plass er finansieringen. Her tar det ikke lang tid før forhandlerne tilbyr den fulle pakken hos dem, hvormed du også låner pengene hos dem. Men den fellen må du ikke gå i. Man kunne forestille seg at du blir grepet av stemningen, mens du står der og forhandleren er jo i høy grad en selger som skal ha noen varer sendt av sted over disken. Men la deg ikke friste av det tilbudet som kommer fra forhandleren, om at du kan få billån hos dem. Det er ikke løsningen, for selv om det blir reklamert med noe som minner om rimelig rente, så stemmer det ikke helt overens med virkeligheten. Hvis man tar samtlige utgifter og utregner ÅOP, som er de årlige omkostninger i prosent, så gjør man som kjøper en utrolig dårlig handel hvis man siger ja til å få finansiert sin bil gjennom forhandleren.

Alternativ finansiering

Du skal i stedet kikke i andre retninger for å finne muligheter for finansiering. Hvis du har et godt forhold til din bank, kan du muligvis få lov til å finansiere kjøpet gjennom friverdi i din bolig, men ellers bør du overveie å kikke på andre eksterne lånemuligheter hos private selskaper, hvor det via en intens kamp på markedet om kundene, er noen låneavtaler som er fordelaktige for kunden. Du skal kikke på hver enkelt del av en slik låneavtale. Det dreier seg både om renten, ÅOP, løpetid, stiftelsesomkostninger og eventuelle andre faktorer som kan spille inn i forhold til valget av lån. Normalt hvis man har et spesifikt billån, er løpetiden 7 år, dvs. 84 avdrag på bilen. Ut fra den prisen bilen har og de rentene som det måtte være, så kan du som kjøper vurdere om 84 betalinger er passende i forhold til hva du kan betale pr. måned til avvikling av gjeld på bilen. Ved å velge et annet lån, vil du kunne velge en annen løpetid. Den kan både være kortere eller lengere, helt avhengig av når du ønsker å være ferdig med å avvikle på lånet. Sørg for at du har sondert markedet godt for lånemuligheter, så du får det beste lånet til avvikling av ditt bilkjøp og så la vær med å hoppe på forhandlerens tilbud om finansiering hos dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *