Det går raskt på mobilmarkedet – kan du følge med?

Det gjelder om å være med på moten når det kommer til elektronikk. Aldri før har markedet beveget seg så raskt som det gjør i øyeblikket. Du kan nærmest ikke rekke å kjøpe en ny PC, før det er en nyere og bedre i butikkene. Det samme gjelder spesielt for smarttelefoner. Hvor produsentene av smarttelefoner før konkurrerte med hverandre, har de nå begynt å konkurrere mot seg selv. Se bare på lanseringen av Samsungs Galaxy S3. Ikke lenge etter denne store og kraftfulle telefonen kom på markedet, var Samsung allerede klar med en mindre versjon av telefonen – lillebroren Samsung Galaxy S3 mini. Den mindre og mer strippede versjonen var en direkte konkurrent til storebroren, men allikevel valgte Samsung å lansere den umiddelbart etter lanseringen av Samsung Galaxy S3. Og hvorfor gjør de så det? Overveielsene bak dette er sannsynligvis at Samsung ønsker å dominere mobilmarkedet så mye som mulig og derfor velger de å sende telefoner på markedet som appellerer til enhver bruker.

Ovenstående eksempel er bare et bevis på hvor raskt det går på mobilmarkedet. Det er ikke unormalt at man skifter sin telefon ut en gang om året, bare fordi det kommer en ny på markedet. Tidligere skiftet vi ut våres telefoner, når de ikke lenger virket. Nå skifter vi våres telefon ut når det kommer en ny på markedet, som vi heller vil ha. Jeg er en av de ekstreme, som skifter sin telefon ut cirka en gang hvert halve år. Det kan kanskje lyde vanvittig og jeg innrømmer da også gjerne at mine hyppige telefonskift tenderer til det vanvittige. Men jeg er en av de personer som ikke kan holde ut at andre har noe som er bedre enn det jeg har. Kall meg gjerne smålig, men jeg vil gjerne være med på dansen, og hvis det krever at jeg skal skifte min smarttelefon ut hvert halve år, så gjør jeg det gjerne.

Men det medfører selvsagt også noen omkostninger. Nye telefoner er ikke billige, og nå koster de like så mye som en ny PC. En ny smarttelefon kan raskt komme til å koste mellom 3-5000kr. Så en rask hoderegning forteller at jeg i gjennomsnitt bruker 6-10.000kr på nye mobiltelefoner om året. Når det står her på skrift, må jeg innrømme at selv jeg synes det lyder voldsomt. Men det er prisen man må betale når man gjerne vil ha det nyeste av det nye. Dog er jeg, akkurat som de fleste andre, ikke født med en sølvskje i munnen, så jeg har selvfølgelig ikke pengene til å kjøpe en ny telefon hvert halve år. Men det hindrer meg ikke i å kjøpe nye telefoner. Jeg vet hva jeg vil ha og hvordan jeg skal få det. Det handler om prioriteringer, og jeg prioriterer smarttelefoner og elektronikk veldig høyt.

I de måneder hvor jeg vet at jeg skal til å ha en ny telefon, forsøker jeg å spare så mye som mulig på andre utgifter. Men det er allikevel ikke alltid at mine sparerunder slår til. Jeg har ofte vært ute for at jeg har manglet et par tusen kroner når jeg skulle kjøpe en ny telefon. Men det er det heldigvis råd for. Jeg har nemlig fått opp øynene for noe jeg vil mene er helt fantastisk. Jeg har blitt stor tilhenger av kvikklån.
Hvis jeg mangler et par tusen kroner til en ny telefon, pleier jeg som regel bare å søke om et kvikklån på nettet, og så får jeg pengene satt inn på min konto raskt og enkelt. Det gode ved kvikklån er at jeg ikke helt rekker å få opparbeidet en gjeld. For som ordet kvikklån antyder, så skal lånet betales tilbake igjen forholdsvis raskt. Som oftest kan du betale av lånet innenfor 30 dager og dermed unngå renter, gebyrer og andre utgifter. Det vil si at jeg kan rekke å spare opp de pengene jeg skylder på de 30 dagene jeg har til å betale lånet tilbake. Når de 30 dagene har gått, har jeg som oftest fått skrapt sammen pengene og kan derved betalt lånet tilbake. I mellomtiden har jeg så fått en ny smarttelefon og derved fått dekket mitt behov.

Så selv om det virker voldsomt og dyrt å skifte telefon en gang hvert halve år, kan det allikevel la seg gjøre. Det handler om prioriteringer, og hvor noen velger å prioritere god mat eller en fet leilighet, så velger jeg å legge mine penger på telefoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *